Stabat Mater

Het Pergolesi Ensemble

Het Pergolesi Ensemble


Marianne Selleger

Marianne Selleger
Alt/mezzo sopraan, zingt al 20 jaar Pergolesi’s Stabat Mater, richtte in 2009 het Pergolesi Ensemble op en is verder solistisch actief in opera en oratorium, maar ook te horen in kamermuziek duo’s en trio’s, voorts werkzaam als zangcoach en koordirigent. Ook zingt zij moderner repertoire, zoals de Folksongs van Berio, liederen van Erik Lotichius en speciaal voor haar geschreven composities. Zij studeerde aan het Mozarteum te Salzburg en daarna bij Aafje Heynis.


Wendeline van Houten

Wendeline van Houten
Wendeline is een Nederlandse lyrische sopraan met een natuurlijk en helder timbre. Haar repertoire omvat verschillende stijlen waaronder opera, oratorium en kamermuziek en lied. Zij zingt ook hedendaagse composities en cross-over repertoire. Als solist is Wendeline regelmatig te horen op concertpodia en in oratorium-concerten. Wendeline is voorts werkzaam als zangeres in educatie-projecten bij de Nationale Opera in Amsterdam.



michiel-van-dijk

Michiel van Dijk
Michiel studeerde klassiek saxofoon bij Leo van Oostrom en jazz saxofoon bij John Ruocco aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Michiel speelde met bijna alle gerenommeerde orkesten en ensembles in Nederland.
Als componist en arrangeur heeft hij muziek gemaakt voor verschillende theaterprodukties en ensembles. Daarnaast componeerde hij muziek voor 20 muziek-animatiefilms van Vinex Productions.


Tilen Lebar  - Milagro Elstak kleinst kopie

Tilen Lebar

Tilen is een saxofonist, componist en improvisator uit Slovenië en woont nu in Den Haag, waar hij aan het Koninklijk Conservatorium voor zijn master compositie bij Guus Janssen, Peter Adriaansz en Cornelis De Bondt en saxofoon bij Raaf Hekkema en Lars Niederstrasser studeerde. In Ljubljana had hij reeds zijn bachelor saxofoon en een master instrumentale pedagogiek behaald. Nu specialiseert hij zich in moderne muziek waarbij hij een meester is in geavanceerde technieken die samengestelde klanken en gedetailleerde structuren gebruiken. Met andere woorden: hij kan zijn geluid op vele interessante wijzen kleuren. (CopyRight foto: Milagro Elstak)



Eefje Benning


Eefje Benning
Eefje studeerde saxofoon aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Leo van Oostrom en klarinet bij Pierre Woudenberg. Zij vervolgde haar studies in Berlijn aan de “Hochschule fur Musik Hanns Eisler”.
Het eindexamen van de Masters (saxofoon) sloot zij cum laude af met een performance in het Gemeentemuseum in Den Haag. Het jaar daarop behaalde zij haar klarinet diploma.
Zij speelde daarna met o.a. het Rotterdamsch Philharmonisch Orkest en het ASKO/ Schonbergensemble, waarmee zij concerteerde bij het Holland Festival, in Berlijn en in New York. En met theatergezelschappen, zoals het Zuidelijk Toneel/ Hollandia en het Volksoperahuis, onder andere op festivals zoals de Parade en Oerol.
Eefje is als klarinettist verbonden aan “de Benonies”, een band met Italiaanse filmmuziek (oa Nino Rota). The Melody Makers is een duo met gitaar en saxofoon ,waarmee Eefje op een C-Melody saxofoon hits speelt uit het Amerika van een eeuw terug. Naast het podium is Eefje ook te vinden in het onderwijs.


Dirk Hooglandt

Dirk Hooglandt
is saxofonist, componist en filosoof en werkt vooral als uitvoerend musicus op sopraan-, alt- en tenorsaxofoon. Tevens werkt hij als opnametechnicus in zijn eigen geluidsstudio. Hij studeerde elektronische compositie bij Alex Manassen en Wim de Ruiter aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam en schreef onder andere een kameropera getiteld: “Lacrimae, een nieuw Stabat Mater” (première Amsterdam juni 2009), liederen getiteld: ”de waanzin cyclus” en verder een stuk voor solo-piano met tape, dat in de Ysbreker uitgevoerd is, maar ook filmmuziek, bigband arrangementen, funky dansmuziek en veel stukken voor saxofoonkwartet. Daarnaast studeerde hij filosofie aan de Universiteit van Amsterdam (doctoraal 1988). Zijn stijl van componeren is nu eclectisch en zijn muziek beweegt zich van langzaam verschuivende klankvelden tot minimal of atonaal, maar nooit is de jazzinvloed ver weg en altijd zijn er sterke melodische lijnen die de verbinding vormen.